Habbos Against Climate Change

Topp 3 Växthuseffekt tips att berätta för dina vänner

1. Dela med dig! Alla behöver inte ett par nya inlines eller använda dom hela tiden. Att äga saker tillsammans är ett bra sätt att spara energi och pengar!
2. Återanvänd mer! Organisera kläd/CD/Datorspels -byten med dina vänner och upptäck hur dina gamla saker kan glädja dina vänner, även det här är energisparande!
3. Samla ihop ett gäng! Skapa en grupp med dina vänner där ni diskuterar hur ni kan motverka Växthuseffekten!

Vad är växthuseffekten?
Växthuseffekten är utan tvekan det största problemet mänskligheten har stött på. Den påverkar hela jorden – alla natursystem och alla människor som bor runt om i världen. Klicka här för att läsa mer om Växthuseffekten

Topp 3 Växthuseffekt tips för varje Habbo

1. Lär dig mer! Att vara medveten om växthuseffekten och dess inverkan brukar öka folks vilja att göra någonting åt det.
2. Berätta för andra! Vi kan bekämpa det tillsammans, börja med din familj, dina vänner och klasskompisar och var bli deras inspiration.
3. Gå med i en grupp! Dagliga val som gynnar vårt klimat är viktigt, men genom att gå med i en organisation som förespråkar lösningar till växthuseffekten kan du också påverka reger

Topp 3 Växthuseffekt tips för hemmet

1. Släck lyset! När du lämnar ett rum, släck lyset, och använd bara energisparande glödlampor då dom är 90 procent mer energisnåla än vanliga glödlampor.
2. Spara på elen! Dra ur videos, dvd-spelare, datorer, tv-apparater, mobil-laddare och andra elektriska prylar när du inte använder dom.
3. Duscha mer! Genom att ta en dusch istället för ett bad kan du spara upp till 300 liter vatten och en hel del energi som går åt att värma upp det.

Topp 3 Växthuseffekt tips för shopping

1. Tänk om! Att göra och leverera saker kostar energi, ju mindre du köper desto mer energi sparar vi.
2. Stöd lokala producenter! Genom att köpa produkter som är producerade lokalt reducerar di transport-kostnader, vilket betyder att mindre bensin används, vilket i sin tur minskar koldioxid-utsläppen.
3. Kött biter tillbaka! Boskapsuppfödning står för 18 procent av utsläppen som påverkar Växthuseffekten.

Stoppa Växthuseffekten
Växthuseffekten är inte ett ett hot som kommer från yttre rymden. Det är vi människor som är orsaken
till problemet genom att förgifta atmosfären med för mycket koldioxid genom att förbruka kol, olja och gas för att få energi. Det positiva är att om det är vi som har startat den, är det också vi som kan stoppa den!

Topp 3 Växthuseffekt tips för resor

1. Cykla mer! Cykeln är den mest miljövänliga transporten, den förorenar inte och det är även kul, billigt och bra för dig att cykla.
2. Åk med lokaltrafiken! Lokaltrafik är tre gånger mer energisnål än personbilar.
3. Ta tåget! Flygplan är den snabbast växande källan till koldioxid-utsläpp, så stanna på marken och överlåt flygandet till fåglarna!

Rädda jorden tillsammans med Greenpeace!
Växthuseffekten är högsta prioritet för Greenpeace eftersom vår sårbara jord förtjänar en röst. Den behöver lösningar, den behöver förändring och den behöver handling. Bli en del av lösningen och få reda på hur just DU kan hjälpa till!

 Medlemmar i denna grupp (410) 


1 - 20 / 410
Första | << | >> | Senaste

 Info 

Habbos Against Climate Change

Skapad: 2007-nov-14

410 användare i gruppen